Om jag var en stadsbo

Att fundera över livet, det gör vi väl alla ibland. Nu under julen har jag gjort det mer än vanligt. Kanske är det för att jag haft ganska mycket tid. Kanske också för att jag insett att det gått ännu ett år, mitt liv har blivit ett år kortare och jag ett år äldre. Jag har också träffat många släktingar och vänner jag inte träffar så ofta. Som lever ett annat liv än jag gör.

Jag ifrågasätter sällan mitt val av boplats. Här i kommunen är jag född och här vill jag vara. Jag vill ha det lantligt men nära. Jag älskar att ha plats omkring mig, träd, hav och att det går att parkera i närheten av dit man ska. Men tänk om jag bodde i en lägenhet i göteborg eller stockholm istället. En takvåning. Som inte var så stor men som jag möblerat smart. Där jag kunde sitta i en fåtölj med fårskinnsklädsel, titta ut över stan och läsa en stund innan jag ger mig iväg till jobbet. För i städer börjar folk ofta jobba 8 eller 9, har jag fått för mig. Då hinner man med läsning innan jobbet. Jag skulle cykla dit, till ett kontor tror jag. Känna lite vinddrag och kanske regn. Det skulle inte vara några backar dit och bara ta några minuter. På lunchtimmen skulle jag både hinna äta och göra några ärenden om det behövdes. När jag kom hem från jobbet skulle jag fixa middag, sitta en stund vid skrivbordet och ägna mig åt något intellektuellt och sedan ge mig ut på stan igen för att gå på någon vernissage, teater eller film. Till fots den här gången.

2 kommentarer

Under Hemmaliv

2 svar till “Om jag var en stadsbo

  1. När vi bodde alldeles nära den stora staden drömde vi om livet på landet. Bör vi var på besök i Huset i Hult om sommaren och på helger då njöt vi av friluftsliv och annat som hörde lantlivet till. Så flyttade vi till huset i Hult för att leva lantliv på riktigt. Nu sju år senare konstaterar vi att vi oftare ägnade oss åt friluftsliv och annat vi drömde on mer ofta när vi bodde i lägenheten. Så kan det vara 😊 kramar Liza

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s